Viva in bottiglia

Ihana pirskahteleva punaviini Barbera-rypäleestä. Tuoksu on raikas ja viinimäinen, joka on punaisten kypsien marjojen ja hedelmien sävyttämä. Maku kuiva, keskitäyteläinen, raikas ja eloisa. Hyvä rakenne.

Yllättävä, hyvä valinta aperitiiviksi viilennettynä. Mainio ruokaviini suolaisten antipastojen ja tomaattipohjaisten pastojen ja patojen kera.

Kategoria: Avainsanat: , ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Cantine Bava on tunnettu tuottaja Piemontesta ja erityisesti laadukkaista Barolo- ja Barbera-viineistään.

Piemonte, ja erityisesti Monferrato, on yksi harvinaisista viininviljelyalueista maailmassa, jossa on perinteisesti valmistettu ja nautittu pirskahtelevia, eloisia punaviinejä jotka ovat varsin täyteläisiä mutta raikkaita ja mielyttäviä. Ne  valmistetaan samalla huolellisuudella kuin  still -viinit, ja edustavat eri tapaa nauttia punaviiniä. Barbera VIVAssa yhdistyy viinin tuotantotyylin eleganssi Piemonten aitojen perinteiden kanssa.

Lyhyt maserointi säilyttää Barberalle tyypillistä hedelmäisyyttä. Viini saa käydä terästankissa kevääseen asti, jolloin se pullotetaan lisäämällä hiivoja, mutta ei sokereita, koska toinen käyminen tapahtuu perinteisesti rypäleiden luonnollisten jäännössokerien avulla. Käymisen lopussa kaikki pullot avataan hiivojen poistamiseksi, ja viinin jättämiseksi kirkkaaksi suodattamatta. Kruunukorkki korvataan luonnokorkilla ja pullo suljetaan vahalakalla.

Lisätiedot

alkoholi

13,5 %

alue

Piemonte DOC Barbera

maa

Italia

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Barbera

tuottaja

hapot

6 g/l

sokeri

2 g/l

alkonro