Viña Carmen Gran Reserva Pinot Noir

18,98 

Eleganteimmat Pinot Noir -viinit syntyvät viileillä alueilla. El Pacifico -tarha, jossa viinin rypäleet kasvavat, on vain 14 kilometrin päässä Tyynestä valtamerestä. Vieressä virtaa Maipo-joki, jota pitkin Andien viileät tuulet kulkeutuvat öisin tarhalle. Valtamerelle päin avautuvalla tarhalla rypäleet saavat kypsyä hitaasti, joten niihin kehkeytyy upea hapokkuus sekä moniulotteinen aromikirjo.

Kategoria:
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Viinissä on intensiivisen rubiininpunainen väri. Monikerroksista tuoksua hallitsevat tummakirsikkaiset, mansikkaiset, kaneliset ja maamaiset aromit. Hyvärakenteisen viinin suutuntumaa dominoi eläväinen hedelmäisyys. Eloisat, tahmaisen pehmeät tanniinit tuovat viiniin jäntevyyttä ja pituutta. Tämä keskitäyteläinen viini kehittää ajan kuluessa upean bouquet’n ja ikääntyy hyvin 5–7 vuotta. Elegantti ja pitkä jälkimaku on taattua Leydaa / ominaista Leydan laakson viineille.

El Pacifico -viinitarha sijaitsee Leydan laakson viileimmässä osassa. Tarhan graniittivoittoisessa, hienojakoisen soraisessa maaperässä on hyvä koostumus, paljon kvartsia sekä vajaa neljännes savea. Huokoinen, vettä hyvin läpäisevää maa on hengittävää – ja pysyy lämpötilaltaan tasaisena, mikä edesauttaa juurten muodostumista.

Käsin poimitut rypäleet on kuljetettu viininvalmistamoon varoen ja lajiteltu tarkoin ennen rankaamista ja puristamista. Rypälemehua on kylmämaseroitu 15 päivän ajan 4 asteessa, jotta viiniin uuttuisi mahdollisimman paljon primäärihedelmäistä aromia. Viini on käytetty alkoholiksi avoimissa tankeissa, 22–24 asteessa. Lempeä uuttaminen tuo viiniin syvän ja intensiivisen maun sekä pehmeän suutuntuman. Sen jälkeen viini on siirretty tammitynnyreihin, joista osa on uusia ja osa käytössä toista tai kolmatta vuotta. Malolaktinen käyminen on tapahtunut tynnyreissä luonnostaan. Lopuksi viini on saanut kypsyä tynnyreissä 10 kuukautta. Pullotuksen jälkeen se on kypsynyt vielä 2 kuukautta pullossa ennen markkinoille tuloa.

Lisätiedot

alkoholi

13,5 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

DO Leyda

hapot

5 g/l

maa

Chile

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Pinot Noir

sokeri

3 g/l

tuottaja

makuprofiili

Vivahteikas & kehittynyt