Kuvaus
Viinissä on intensiivisen rubiininpunainen väri. Monikerroksista tuoksua hallitsevat tummakirsikkaiset, mansikkaiset, kaneliset ja maamaiset aromit. Hyvärakenteisen viinin suutuntumaa dominoi eläväinen hedelmäisyys. Eloisat, tahmaisen pehmeät tanniinit tuovat viiniin jäntevyyttä ja pituutta. Tämä keskitäyteläinen viini kehittää ajan kuluessa upean bouquet’n ja ikääntyy hyvin 5–7 vuotta. Elegantti ja pitkä jälkimaku on taattua Leydaa / ominaista Leydan laakson viineille.
El Pacifico -viinitarha sijaitsee Leydan laakson viileimmässä osassa. Tarhan graniittivoittoisessa, hienojakoisen soraisessa maaperässä on hyvä koostumus, paljon kvartsia sekä vajaa neljännes savea. Huokoinen, vettä hyvin läpäisevää maa on hengittävää – ja pysyy lämpötilaltaan tasaisena, mikä edesauttaa juurten muodostumista.
Käsin poimitut rypäleet on kuljetettu viininvalmistamoon varoen ja lajiteltu tarkoin ennen rankaamista ja puristamista. Rypälemehua on kylmämaseroitu 15 päivän ajan 4 asteessa, jotta viiniin uuttuisi mahdollisimman paljon primäärihedelmäistä aromia. Viini on käytetty alkoholiksi avoimissa tankeissa, 22–24 asteessa. Lempeä uuttaminen tuo viiniin syvän ja intensiivisen maun sekä pehmeän suutuntuman. Sen jälkeen viini on siirretty tammitynnyreihin, joista osa on uusia ja osa käytössä toista tai kolmatta vuotta. Malolaktinen käyminen on tapahtunut tynnyreissä luonnostaan. Lopuksi viini on saanut kypsyä tynnyreissä 10 kuukautta. Pullotuksen jälkeen se on kypsynyt vielä 2 kuukautta pullossa ennen markkinoille tuloa.