Viña Carmen Gran Reserva Frida Kahlo Cabernet Sauvignon

18,98 

Frida Kahlo tunnetaan naisena, joka ei antanut vastoinkäymisten lannistaa itseään vaan ammensi omasta arkitodellisuudestaan mahdollisuuden uudistaa itsensä. Hänen persoonansa ja poikkeuksellinen taiteensa jättivät jälkeensä perinnön, joka ylitti kulttuuriset esteet ja inspiroi muuttamaan perinteet uusiksi. Carmen, Chilen ensimmäinen ja historiallisin viinitila, on ajaton klassikko aivan kuten Frida.

Täydellinen viini täyteläisille punaisille lihoille kuten lampaalle, ribseille ja maustetuille naudanliharuoille. Erinomainen yhdistelmä myös riistalintujen, hirvenlihan, hanhen, munuaisten sekä kypsien juustojen kanssa.

Kategoria:
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Viinissä on syvä, intensiivisen rubiininpunainen väri. Tuoksusta erottuu mustaherukkaa, karhunvatukkaa, lakritsia ja eleganttia tuhkaisuutta. Maku on hyvin runsas mutta raikkaan eloisa. Yltäkylläisen hedelmäistä viiniä ryhdittävät jäntevät tanniinit.

Viinin rypäleet on kerätty käsin tarhoilta, jotka sijaitsevat Andien juurella, Alto Maipon laakson parhailla savi-hiekka-soramailla. Ennen alkoholikäymistä rypäleitä on kylmämaseroitu 10 päivää 4 asteessa, jotta viiniin uuttuisi mahdollisimman paljon raikasta hedelmäisyyttä ja väriä. Alkoholikäyminen on tapahtunut ruostumattomissa terästankeissa, 28–29 asteessa. Kokonaisuudessaan maseraatio on kestänyt 14–22 päivää. Lopuksi viini on saanut kypsyä ranskalaisissa tammitynnyreissä 14 kuukautta. Malolaktinen käyminen on tapahtunut tynnyreissä luonnostaan.

Cabernet Sauvignon -rypäle vaatii vettä hyvin läpäisevää kasvumaata, joka myös sitoo kosteuden itseensä. Tällöin viinistä tulee eleganttia, tyylikkään tanniinista ja harmonista. Quillayes-viinitarhan maa, joka on 80-prosenttisesti hiekkaa ja 20-prosenttisesti savea, sopii täydellisesti Cabernet’lle. Cabernet Sauvignon tarvitsee myös lämpimän ilmaston kehittääkseen uniikin mustaherukkaisen ja mausteisen makunsa. Reilu ero päivä- ja yölämpötiloissa on tärkeää, jotta viiniin syntyy tasapainoinen hapokkuus. Läheinen joki kuljettaa tarhalle Andien viileitä tuulia, jotka pitävät lämpötilat päiväsaikaan kurissa. Tarhan sijainti korkealla takaa viileät yöt. Alto Maipon alue onkin Chilen paras terroir Cabernet Sauvignonille.

Lisätiedot

alkoholi

13,5 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

DO Maipo

hapot

5 g/l

maa

Chile

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Cabernet Sauvignon

sokeri

3 g/l

tuottaja

makuprofiili

Mehevä & hilloinen