Viña Carmen Gran Reserva Chardonnay

18,98 

Casablancassa sijaitseva viinitarha on vain 30 kilometrin päässä Tyynestä Valtamerestä, jonka tuulahdukset viilentävät tarhaa etenkin kasvukauden aikana. Casablanca on maailmanluokan kasvuympäristö, jossa syntyy upeaa ja omaleimaista valkoviiniä.

Vaikka Chardonnay-rypälettä viljellään ympäri maailman, tuottaakseen upeaa viiniä se tarvitsee vettä hyvin läpäisevän kasvumaan, jossa on hiukan savea. Casablancan laakson huokoisessa graniitti-hiekka-savimaaperässä ja viileässä ilmastossa syntyy hienostuneita ja harmonisia Chardonnay-viinejä.

Kategoria:
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Vaaleankeltaisen viinin tuoksua dominoivat valkea persikka, mantelit ja omenat. Raikkaassa, upearakenteisessa maussa tuntuu häivähdys tammea, mutta se on integroitunut täydellisesti viinin hedelmäisyyteen. Miellyttävän hapokas, puhdas ja moniulotteinen valkoviini, jossa on pitkään viipyilevä jälkimaku.

Gran Reserva Chardonnayn rypäleet tulevat vanhoilta Casablancan tarhoilta, joiden hehtaarisato on alhainen, vain 8 000 kg/hehtaari. Köynnökset kasvavat hiekkamaassa ja tarhoja raikastavat Tyynen valtameren viileät henkäykset. Hitaasti kypsyneistä, huolella valikoiduista rypäleistä valmistetussa viinissä hapokkuus ja alkoholi ovat täydellisessä tasapainossa.

Rypäleet on puristettu kokonaisina terttuina, jonka jälkeen mehu on kirkastettu puhtaan suutuntuman ja eloisan hedelmäisyyden korostamiseksi. Viini on käytetty alkoholiksi osin ranskalaisissa tammitynnyreissä ja osin terästankeissa. Sen jälkeen se on saanut kypsyä hiivasakkansa kanssa 8 kuukauden ajan. Vain kolmannes viinistä on läpikäynyt malolaktisen käymisen. Ennen pullotusta viini on kirkastettu ja suodatettu kevyesti.

Lisätiedot

alkoholi

13,5 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

DO Casablanca

hapot

5,5 g/l

maa

Chile

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Chardonnay

sokeri

2 g/l

tuottaja

makuprofiili

Vivahteikas & ryhdikäs