Viña Carmen Gran Reserva Carignan

18,98 

Carignan viihtyy lämpimässä, jopa kuumassa ilmanalassa. Maulen laakson Melozalin alueen kuivat kesät ja sateiset talvet tarjoavat ihanteelliset olosuhteet rypäleen viljelyyn – kunhan luonnostaan satoisan köynnöksen satomäärät pidetään kurissa huolellisilla tarhatoimenpiteillä. Runsas valo takaa rypäleiden varhaisen kypsymisen ja viinin intensiivisen hedelmäisyyden sekä raikkaan hapokkuuden. Carmen Gran Reserva Carignan -viini lujittaa Maulen laakson mainetta ensiluokkaisena viininviljelyalueena, jossa vuosisataiset perinteet ovat arvossaan.

Kategoria:
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Viinissä on intensiivinen, tumma violetti väri. Tuoksu on elegantti ja lajikkeelle tyypillinen: punaisia marjoja, maamaisuutta ja grafiittia. Raikasta ja notkeaa makua kannattelevat tanniinit ovat eloisia, pehmeitä ja konsentroituneita. Pitkään suussa viipyilevän viinin maku vain monimuotoistuu vuosien saatossa.

Maulen laaksossa sijaitsevan El Secano -viinitarhamme graniittivoittoisesta maaperästä 12–23 prosenttia on savea. Tämä huokoinen maa on täydellinen kasvualusta Carignan -rypäleelle, koska se läpäisee hyvin vettä mutta sitoo myös kosteutta itseensä. Itään avautuvalla El Secano -tarhalla 80-vuotiaat Carignan-köynnökset kasvavat pensasmaisina rykelminä. Köynnöksiä ei kastella lainkaan, ja tuloksena on uniikki, konsentroitunut, eloisa Carignan-punaviini.

Käsin kerätyt rypäleet on valikoitu huolella ennen murskaamista. Niitä on kylmämaseroitu 4–5 asteessa 4 päivän ajan, jotta viiniin uuttuisi mahdollisimman paljon raikasta hedelmäisyyttä ja väriä. Alkoholiksi viini on käytetty ruostumattomissa terästankeissa, 23–25 asteen lämpötilassa, ja luonnon omilla hiivoilla. Rypäleiden kuoret on puristettu vertikaalipuristimella, ja sen jälkeen viini on saanut kypsyä 12 kk vanhoissa tammitynnyreissä.

Lisätiedot

alkoholi

14,5 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

DO Maule

hapot

6 g/l

maa

Chile

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Carignan

sokeri

2 g/l

tuottaja

makuprofiili

Mehevä & hilloinen