Kuvaus
Viinissä on intensiivinen, tumma violetti väri. Tuoksu on elegantti ja lajikkeelle tyypillinen: punaisia marjoja, maamaisuutta ja grafiittia. Raikasta ja notkeaa makua kannattelevat tanniinit ovat eloisia, pehmeitä ja konsentroituneita. Pitkään suussa viipyilevän viinin maku vain monimuotoistuu vuosien saatossa.
Maulen laaksossa sijaitsevan El Secano -viinitarhamme graniittivoittoisesta maaperästä 12–23 prosenttia on savea. Tämä huokoinen maa on täydellinen kasvualusta Carignan -rypäleelle, koska se läpäisee hyvin vettä mutta sitoo myös kosteutta itseensä. Itään avautuvalla El Secano -tarhalla 80-vuotiaat Carignan-köynnökset kasvavat pensasmaisina rykelminä. Köynnöksiä ei kastella lainkaan, ja tuloksena on uniikki, konsentroitunut, eloisa Carignan-punaviini.
Käsin kerätyt rypäleet on valikoitu huolella ennen murskaamista. Niitä on kylmämaseroitu 4–5 asteessa 4 päivän ajan, jotta viiniin uuttuisi mahdollisimman paljon raikasta hedelmäisyyttä ja väriä. Alkoholiksi viini on käytetty ruostumattomissa terästankeissa, 23–25 asteen lämpötilassa, ja luonnon omilla hiivoilla. Rypäleiden kuoret on puristettu vertikaalipuristimella, ja sen jälkeen viini on saanut kypsyä 12 kk vanhoissa tammitynnyreissä.