Turo d’en Mota de Recaredo

122,90 

Maineikkaan cava-talon kolmas sukupolvi Ton Matan johdolla, jatkaa isoisänsä vision toteuttamista todistamalla, että Penedèsissä voi valmistaa maailmanluokan kuohuviinejä. Vain 250 000 pulloa viiniä vuosittain tuottava talo on perustamisestaan lähtien sijainnut cavan pääkaupungin Sant Sadurní d’Anoian keskustassa. Viinitilan perustaja Josep Mata Capellades osti appiukkonsa tarhoilla kypsyneitä rypäleitä, joista hän valmisti Recaredon ensimmäiset cavat. Tänä päivänä Matan perhe omistaa 50 hehtaaria viinitarhoja eripuolilla Penedèsin viinintuotantoaluetta ja vuodesta 2010 lähtien rypäleet on viljelty biodynaamisia periaatteita noudattaen. Recaredo on Espanjan ainoa cava-talo, joka on hankkinut biodynaamisesta tuotannosta kertovan Demeter-sertifikaatin. Kaikki kuohuviinit kypsytetään perinteitä noudattaen luonnonkorkin alla ja korkinvaihdot tehdään täysin käsityönä. Luonnonkorkin ansiosta pullossa kypsyvä viini hengittää vapaammin ja viineihin kehittyy intensiivisen hedelmäinen aromi. Jokaista Recaredon cavaa kypsytetään pullossa vähintään 30 kuukauden ajan.

Kategoria: Avainsanat: , ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Viiniguru Robert Parkerin mukaan Turo d’En Mota on Espanjan paras kuohuviini.

Aiemmat vuosikerrat saaneet 95-96p. Tällä uusimmalla vuosikerralla ei vielä kansainvälisiä arvioita.

Turo d’en Motan on saanut nimensä viinitarhan mukaan. Tarhalle on istutettu 1940-luvulla Xarello-köynnöksiä eli kyseessä on erittäin vanhojen köynnöksien yhden lajikkeen ja yhden tarhan cava. Ensimmäinen vuosikerta tätä viiniä valmistettiin vuonna 1999.

Lisätiedot

alkoholi

11,5 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

Corpinnat

maa

Espanja

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Xarello

tuottaja

hapot

6 g/l

sokeri

0,8 g/l

makuprofiili

Vivahteikas & ryhdikäs