Tirofune Langhe Rosso

12,72 

Laatuviini nautitaan isosta lasista pitkään haudutettujen pataruokien sekä riistaruokien kanssa ja kovien kypsytettyjen juustojen kanssa. Suositellaan dekantoimista jotaa viini avautuu tai kaada laseihin hyvissä ajoin.

MYYDÄÄN KAUNIISSA, 3 PLON UUDELLEENSULJETTAVASSA PUULAATIKOSSA. JOS TILAAT ALKON VERKKOKAUPAN KAUTTA 3 PLOA, VARMISTA ETTÄ SAAT SEN PAKATTUNA PUULAATIKKOON

Kategoria: Avainsana:
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Piemonten Langhe-alueen Cuneon provinssista tuleva uutuusviini on Italian kulttuuriperintöä. Langhe Rosso on usein sekoitus joka on melko määrittelemätön kunhan käyttää paikallisia lajikkeita. Tässä viinissä on käytetty Nebbiolo (40%), Barbera (30%) ja Dolcetto (30%) lajikkeita. Nebbiolo tuo viiniin rakennetta ja ryhtiä, Barbera hedelmäisyyttä ja Dolcetto mausteista persoonallisuutta. Sadonkorjuun jälkeen jokainen lajike vinifioitiin erikseen ja sekoituksen jälkeen viini kypsyi n 8kk tammitynnyreissä.

Piemonten kukkuloilla puhaltaa välimeren lempeät ja alppien kylmät tuulet jotka ovat tärkeitä viininviljelylle. Tirofune tarkoittaa köydenvetoa ja viittaa juuri tähän tuulten väliseen ”köydenvetoon”

 

Lisätiedot

alkoholi

13 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

DOC Langhe Rosso

hapot

5,3 g/l

maa

Italia

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Nebbiolo, Barbera, Dolcetto

sokeri

5 g/l

tuottaja