Terrers de Recaredo Brut Nature Gran Reserva

Recaredo Terrers, joka tunnettiin aiemmin nimellä Brut Nature de Recaredo Gran Reserva, on sekoitus Parellada- ja Xarello-rypäleitä sekä pieni määrä Macabeoa. Rypäleet Terrersiin ovat kasvaneet Recaredon omilla Coster del riu Bitlles -tarhoilla Penedesissä lähellä Barcelonaa. Tarhoilla maaperä on hyvin kalkkipitoista ja savista. Maaperän koostumus (sekoitus hiekkaa, hietaa ja savea) on sopivan irtonaista veden suodattumiseksi eri puolille viinitarhoja.

Recaredon viinitarhoilla noudatetaan biodynaamisia viljelyperiaatteita ja tuloksena heidän viininsä omaavat runsaasti erilaisia aromien vivahteita, niitä voi ikäännyttää pitkään ja ne kunnioittavat maaperää ja maisemaa, josta tulevat.

Biodynaamisuuteen kuuluu, että Recaredolla annetaan luonnollisten kasvien ”valloittaa” köynnösten välit. Tämä on tärkeä osa maaperän irtonaisena pitämisessä sekä vesivarantojen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen kannalta.

Terrers 2017 on täydellisen biodynaaminen Gran Reserva cava, jota on ikäännytetty vähintään 5 vuotta ja 1 kuukausi. Discorgemant (korkin vaihto päiväys) ja ikäännytys on kirjoitettu Terrersin etikettiin. Se on Brut Nature eli täysin kuiva ilman lisättyä sokeria.

Terrersin koko viininvalmistusprosessi ja ikäännytys on tehty Recaredolla omista rypäleistä tuotannon läpinäkyvyyden varmistamiseksi. Rakenne ja eleganssin edistämiseksi 9% viinistä on ikäännytetty tammitynnyreissä.

Toinen käyminen on tapahtunut pulloissa luonnonkorkkien alla. Luonnonkorkki on ympäristöä säästävä ja kierrätettävä luonnon materiaali ja se on ihanteellinen Recaredon alkuperäisen merkityksen säilyttämiseksi. Remuage (pullojen tanssitus) tehdään käsin perinteisissä tanssitustelineissä.

Discorging eli sakan poisto ja uudelleen korkitus tehdään käsin ilman pullon kaulan jäädytystä korkitusmestareiden toimesta. Viinistä poistuu sakka ja se on täydellisen puhdasta. Tämäkin on ympäristöystävällinen prosessi.

Recaredo Terrersiä voi säilyttää 15 asteen lämpötilassa. Tuottaja suosittelee tarjoilulämpötilaksi 8-10 astetta ja pullo kannattaa avata ennen tarjoilua.

Tulosta

Kuvaus

Recaredon Terrers on erittäin kuiva, runsasarominen, mineraalinen ja kevyen kermaisen suutuntuman jättävä upea kuohuviini. Pitkä ikäännytys tuo syvyyttä kokonaisuuteen. Terrers on tyylikäs aperitiivi ja se sopii yhdistettäväksi meren suolaisten makujen kanssa.

 

 

Lisätiedot

alkoholi

12 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alue

Penedes, DO Cava

rypale

Macabeo, Xarel-lo, Parellada

maa

Espanja

tuottaja

pakkauskoko

0,75 l