Spier Seaward Sauvignon Blanc

Runsas tuoksu, jossa vihreitä viikunoita, mustaherukanlehteä ja kypsiä trooppisia hedelmiä. Eloisa ja raikas maku viipyilee pitkään. Tarjoile viilennettynä tuoreiden merenelävien, salaattien tai grillatun kanan kumppanina.

Spier-viinitalon kaikki viinit ovat vegaanisia.

Kategoria: Avainsanat: , ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

WO Cape Town on Etelä-Afrikan uusimpia apellaatioita (2017) ja erinomainen kasvupaikka Sauvignon Blanc-lajikkeelle.  Tygerberg-tarhan merellinen viileä sijainti antaa viinille nimensä, Seaward.  Rypäleet on valittu Etelä-Afrikan parhaiden rannikkoalueiden tarhoilta, kapealta kaistaleelta, jota viilentää Atlantin valtameri ja toisaalta False Bay lauhkeat vesistöt. Tämä alue on luonnostaan täydellinen viininviljelyyn, ja vuodesta toiseen vuosikerrat ovat olleet erinomaisia.

Tygerberg Hillsin itäänpäin viettävät tarhat ovat maaperältään kuivia ja kalkkisia. Köynnökset keski-iältään 15 vuotiaita. Alueen alhaisen yölämpötilan kesät ja kylmät talvet luovat täydellisen microilmaston Sauvignon Blancin viljelyyn. Optimikypsyydessään oleva sato korjattiin koneellisesti aamun varhaisina tunteina säilyttäen rypäleiden viileyden. Vapaasti painovoimallaan valunut rypälemehu sai olla kuorikontaktissa 4 tuntia 10 asteessa ennen käymistä, joka tapahtui ruostumattomissa terästankeissa 12-14 asteessa. Viini sai kypsyä vielä 3kk sakan kanssa ennen pullotusta.

 

Spierin oma, edistyksellinen vastuullisuusohjelma ”Growing for Good” on mainittu tuotteen etiketissä. http://staging.spier.co.za/growing-for-good

Mundus Vini 2021 – Silver
Old Mutual Trophy Wine show – Silver

 

 

 

Lisätiedot

alkoholi

13,5 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alue

Coastal, Cape Town

hapot

6,3 g/l

maa

Etelä-Afrikka

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Sauvignon Blanc

sokeri

4,8

tuottaja

alkonro