Spier 21 Gables Chenin Blanc

30,00 

Spier 21 Gables -sarja koostuu lajikeviineistä, jotka ilmentävät satovuotensa kasvuoloja sekä kasvuympäristönsä vivahteita. Viinien nimi on peräisin Spierin 300-vuotisesta viininvalmistushistoriasta sekä uniikista arkkitehtonisesta perinnöstä eli 21:stä Cape Dutch -tyylille tyypillisestä talon päätykolmiosta. 21 Gables -viinien kulmakivet ovat tammitynnyreissä käytetyt ja kypsytetyt Chenin Blanc ja Pinotage. Molemmilla rypäleillä on keskeinen rooli Etelä-Afrikan viinihistoriassa. Mistä nimi ”21 Gables” tulee? katso video tästä.

Erittäin rajoitettu saatavuus.

Kategoria:
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Runsas ja moniulotteinen viini, johon käytetyt rypäleet ovat yli 40-vuotiailta tarhoilta. Näiden tarhojen rypäleillä on tavanomaista paksumpi kuori. Viinin maku on loisteliaan intensiivinen. Lisäksi viini ikääntyy loistavasti.

Rypäleet kasvoivat Tygerberg-tarhalla, lähellä merta. Tarhaa viilentää merelliset tuulet ja tarhat ovat kastelemattomia. Poiminta palstoittain 4 osassa ja viini valmistuu myös palstoittain. Viileät rypäleet tuotiin nopeasti viinilään ja kuorikontaktia maksimissaan 6 tuntia. Alkoholikäyminen erikokoisissa  ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tammitynnyrikypsytys 14 kuukautta, joista 60% uusia. Valittu mm. maailman parhaaksi Chenin Blanc viiniksi (Harold Eades trophy). IWSC kultaa.

Esimerkki siitä, miksi Chenin Blanc on Etelä-Afrikan valkoinen ”nimikkolajike”. Tyylikästä trooppista hedelmää uhkuva mineraalisen raikas sekä rikas viini on laadukkaan ruokaelämyksen seuralainen.

Lisätiedot

alkoholi

14,5 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alue

WO Western Cape

hapot

6,5 g/l

maa

Etelä-Afrikka

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Chenin Blanc

tuottaja

alkonro

makuprofiili

Vivahteikas & ryhdikäs