Ripresa Montepulciano d’Abruzzo

13,99 

Hedelmäinen ja melko marjaisan täyteläinen viini sopii kevyempien riistaruokien kanssa ja syksyn pataruokien sekä mausteisten makkaroiden kanssa.

Varovaisen ja selektiivisen poiminnan jälkeen rypäleet puristettiin varoen ja maserointi kesti n. 7-10 päivää. Alkoholikäyminen terästankeissa. Ei tammitynnyrikypsytystä.

Ripresa Montepulciano d’Abruzzo on syntynyt yhdessä viinintekijän ja Wineworld Swedenin kanssa. Yhteisen projektin tarkoitus on tuottaa viinejä, jotka ovat pohjoismaisen viininystävän makuun. Sana Ripresa tarkoittaa ”elpymistä” ja ”uudelleen nousua” ja viittaa tarhan uudelleennousuun unohdetusta ja hylätystä palstasta.

Kategoria: Avainsanat: ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Ripresa-luomuviini tulee pieneltä tarhalta joka sijaitsee Abruzzon vuorilla, luonnonsuojelualueella. Tarha sijaitsee 400 metrin korkeudessa merenpinnasta, metsän keskellä, kaukana rakennuksista, teollisuudesta tai teistä. Vaikeakulkuinen tarha oli hylättynä monta vuotta, kunnes viinintekijä Danilo Gizzo sen löysi uudestaan ja huomasi että tarha soveltuu erinomaisesti luomuviljelyyn. Tarhan läheisyys Adrianmereen on myös ratkaiseva tekijä viinin raikasta mineraalisuutta ajatellen.

Lisätiedot

alkoholi

13,5 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

Montepulciano d'Abruzzo

maa

Italia

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Montepulciano

sokeri

6 g/l

tuottaja