Recaredo Reserva Particular Corpinnat Brut Nature

92,99 

Mineraalinen ja monimuotoinen, täynnä eloisuutta ja pitkää makua. Täysin kuiva brut nature- kuohuviini ilman sokerilisäystä. Suositellaan tarjoiltavaksi 10°C  ja avaaman pullo muutamia minuutteja ennen tarjoilua.

Kategoria: Avainsanat: , ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Vuonna 1962 Josep Mata Capellades yhdessä poikiensa Josepin ja Antonin kanssa loivat Reserva Particular de Recaredon alkuperäisenä ajatuksenaan tehdä hienostunut ja herkkä kuohuviini menettämättä raikkautta ja pitkän kypsytysajan tuomaa nyanssia.

Reserva Particular de Recaredo ilmentää välimerellisyyttä puhtaimmillaan, Penedeksen itäisimmän osan kalkkivistä maaperää sekä heidän vanhimpien Xarel-lo ja Macabeu lajikkeiden syvintä luonnetta. Tarhat istutettu vuosina 1950-55 Corpinnat- alueen (Alt Penedès) kalteviin rinteisiin.

Rypäleet käsinkorjattu. Sato käsitellään heidän omalla tilalla ja viini on myös käynyt ja kypsynyt täysin Recaredolla.

Pitkään kypsytetty viini. Toinen käyminen ja pullokypsytys vain luonnonkorkin alla. Korkit ovat kestäviä, kierrätettäviä ja optimaalisia säilyttämään pitkään kypsyneen kuohuviin alkuperäisen luonteen.

Korkinvaihto käsin ilman jäädyttämättä pullonkaulaa, teknikkaa perustuu taitavaan käsityöhön kunnioittaen samalla pitkäänkypsytetyn kuohuviinin alkuperää.

Vuosikerta 2009 oli ensimmäinen jolloin kaikki Recaredon viinitarhat onnistuttiin viljelemään biodynaamisesti. Sateet ajoittuivat pääsosin syksy- ja talvikuukausiin ja lämpötilat hieman keskitasoa korkeammalla. Keskimääräinen sato oli 41.2 hl/ha.

Lisätiedot

alkoholi

12 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

Corpinnat

hapot

6,4 g/l

maa

Espanja

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Macabeo, Xarello

sokeri

0,8 g/l

tuottaja

makuprofiili

Paahteinen & runsas