Raventos i Blanc Textures de Pedra Blanc de Negres Brut Nature 2016

Tämän paikallisemmaksi ei voi enää Katalonian kuohuvilla alueilla mennä! Textures de Pedra on melkoinen harvinaisuus: sen rypäleet ovat Xarel.lo Vermell (punakuorinen Xarel.lo), Bastard Negre ja Penedèsissä paluuta tekevä, aikoinaan runsaasti viljelty Sumoll. Tuoksusta erottuu vadelmaa, aprikoosia, hapankirsikkaa, bergamottia, suolavettä ja hentoa kermaisuutta sekä kukkia ja villiyrttejä. Kompleksinen, syvä ja silti niin raikas maku jatkaa tuoksun viitoittamalla linjalla. Tässä täysin makeuttamattomassa kuohuviinissä on hieno jännite sekä hurmaavan tiheä ja kuohkea mousse. Upean vitaalinen blanc de noirs, jota miettii vielä seuraavanakin päivänä.

Kategoria: Avainsanat: , ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Jo vuodesta 1497 viiniä viljellyt Raventósin perhe valmisti Espanjan ensimmäisen pullossa käyneen kuohuviinin 1872, ja loi 1800-luvun lopulla myös cava-sekoitteen Xarel.lo-, Macabeu– ja Parellada-rypäleistä. Nykypolvi tuntee Raventós i Blancin DO Cava -appellaation vuonna 1986 perustaneena viinitilana, joka ensimmäisenä Penedèsin kuohuviinitilana erosi DO:sta. Entisen cava-talon haaveena on ikioma appellaatio, DO Conca del Riu Anoia.

Ns. ”blanc de Negre” kuohuviini Vinya Més Altan tarhalta, joka sijaitsee Turó del Serralin huipulla, tilan korkeimmassa kohdassa, kivisessä maaperässä. Viini on kypsynyt 42 kuukautta ilman sokerilisäystä. Kokonaistuotanto n. 8000 numeroitua pulloa ja korkituksen päivämäärä kerrottu etiketissä. Textures de Pedra on Katalaania ja tarkoittaa ”kivinen rakenne”.

 

 

Lisätiedot

alkoholi

12 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

Conca del Riu d´Anoia, Penedes

hapot

8,3

maa

Espanja

pakkauskoko

0,75 l

sokeri

0,8 g/l

tuottaja

rypale

Xarel-lo Vermell 50%, Bastarde Negre 25%, Sumoll 25%

makuprofiili

Vivahteikas & ryhdikäs