Pipoli Aglianico del Vulture DOC

12,79 

Farnese Vinin viinintekijä Alberto Antonini: ”Basilicatan alue ihan eteläisimmässä Italiassa on eristetty ja saastuttamaton, ja on melkein kuin palaisi muutaman vuosisadan takaisin ajassa. Alue on yksi Italian vähiten tutkituista ja köyhimmistä alueista, joka kuitenkin tuottaa jännittäviä viinejä.”

Pehmeä ja täyteläinen Pipoli Aglianico del Vulture saa nimensä tulivuoren mukaan, joka dominoi uinuvaa maalaismaisemaa. Viini on jännittävä yhdistelmä pehmeyttä ja runsautta sekä särmikästä mineraalisuutta. Erinomainen hinnan ja laadun suhde. Yksi palkituimpia Italialaisia viinejä tässä hintaluokassa, mm. Wine Spectator 90p.

Kategoria: Avainsana:
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Aglianico on Basilicatan alueen alkuperäislajikkeita. Tämän viinin rypäleet poimittiin käsin tarkasti seuloten. Rypäleet kasvavat vanhan tulivuoren rinteillä ja maaperä on mineraalinen, savinen ja kalkkinen tuoden viiniin särmikkyyttä. Viini on kypsynyt tammitynnyreissä 10 kuukautta.

Intensiivisen viinin tuoksussa löytyy mausteisuutta, punaisia marjoja, vaniljaa, hapankirsikkaa ja yrttisyyttä. Maukkaassa ja nautittavassa viinissä on mausteista persoonallisuutta. Ei ihme, että siitä on muodostunut niin suosittu viini niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viinintekijänä toimii nuori ja lahjakas Massimo di Bari ja konsultoivana viinintekijänä Alberto Antinini. Vigneti del Vulture kuuluu Farnese Vini -yritykseen, joka on yksi Italian nousevia, laatuviineihin keskittyviä viiniyrityksiä.

Lisätiedot

alkoholi

13 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

Basilicata / DOC Aglianico del Vulture

hapot

5,3 g/l

maa

Italia

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Aglianico del Vulture

sokeri

6 g/l

tuottaja

makuprofiili

Mehevä & hilloinen