Mil Historias Garnacha

16,95 

Tämän viinin maaperä on isojen kivien pinnoittamaa savista kalkkimaata. Käsinkorjatut luomurypäleet jopa 100-vuotiailta köynnöksiltä on kasvatettu biodynaamisesti yli 1000 metrin korkeudessa merenpinnasta. Maseraatio kontrolloidussa lämpötilassa n. 2 viikkoa osittain amforoissa ennen alkoholikäymistä terästankeissa luonnonhiivoilla, spontaanisti mutta valvotusti n. 5 viikon ajan. Varovainen mehun pumppaus. Alkoholikäymisen jälkeen viini puristetaan suoraan kolmesti käytettyihin ranskalaisiin tammitynnyreihin malolaktista käymistä varten, joka tapahtuu myös spontaanisti ja luonnollisesti. Kypsytys tammitynnyreissä 4 kuukautta. Ei suodatettu. Kylmästabilointi viileiden kuukausien aikana luonnollisesti, jolloin lämpötila voi näillä korkeuksilla laskea jopa 15 miinusasteeseen.

Intensiivinen ja syvä väri. Tuoksu on puhdas ja intensiivinen; tummaa hedelmää, karamellia ja kukkaisuutta. Makupommimainen elämys luumua, mansikkaa, tummaa kirsikkaa ja mustaherukkaa ja taustalla valkopippuria, maamaisuutta, ja erittäin miellyttävä balsamicon ja makeuden illuusio. Maku on tyylikäs, jopa rapea ja mineraalinen. Taustalla häämöttää rosmariinia ja seetriä jotka nousevat pinnalle kun viini hieman avautuu. Makeat, mutta eloisat tanniinit lupaavat hyvän tulevaisuuden tälle viinille.

Grillatun, paahdetun ja haudutetun liharuokien kanssa. Riistaviininä lyömätön!

Vegaaneille soveltuva. Matalasulfiittinen viini – sulfiitteja 50 mg/l.

Kategoria: Avainsanat: , ,
Tulosta

Kuvaus

”Mil Historias – tuhat tarinaa sarjan viineistä” viittaa Bodega Altolandonin tapahtumiin heidän matkansa varrella sekä tarhojen tapahtumiin. Tuhanteen tarinaan mahtuvat luomutarhan eläimet, hyönteiset sekä ihmiset matkan varrelta.

Lisätiedot

alkoholi

14 %

alkon-valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

alue

DO Manchuela

hapot

5 g/l

maa

Espanja

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Garnacha

sokeri

2 g/l

tuottaja