Mil Historias Bobal

16,95 

Tämän viinin Bobal-rypäleet saivat kypsyä pitkään, eikä niitä poimita ennen lokakuun 12. päivää. Rypäleet poimittiin pieniin 12 kg laatikoihin käsin. Väri uutettiin rypäleistä 6000 litran terästankeissa. Kuorikontakti 2-3 viikkoa ennen spontaania alkoholikäymistä joka kestää n. 5 viikkoa, välillä varovasti sekoittaen. Puristettu suoraan kolmesti käytettyihin ranskalaisiin 225 litran tammitynnyreihin. Spontaani malolaktinen käyminen n. 4 kuukauden ajan. Luontainen stabilisaatio kylmien kuukausien aikana. 4 kuukauden kypsytys ei-uusissa tammitynnyreissä.

Tumma, kirsikansävyinen väri. Tuoksu on intensiivinen, kypsien kirsikoiden, karhunvatukan ja mustaherukan sävyttämä. Taustalla orvokkia, rosmariinia ja näpäytys mustaa pippuria. Tässä viinissä on voimakkuutta, eloissa hedelmäisyyttä, raikkautta sekä pehmeitä, kypsiä tanniineja. Se on sekä mausteinen että mehukas, makupaletti on pyöristynyt ja viini on lähes kiehtovan rapean hedelmäinen. Jälkimaussa on lempeää tanniinisuutta sekä erinomaista syvyyttä.

Yrttisten liharuokien, patojen, juustojen ja tapas-tyylisten alkupalojen kanssa.

Kategoria: Avainsanat: , ,
Tulosta

Kuvaus

Rosalia Molina haluaa nostaa aliarvostetun Bobal-lajikkeen arvostusta, ja on siinä onnistunut. Bobalilla on paljon potentiaalia massatuotannon ulkopuolella. Tämän lajikkeen kanssa kannattaa ”pysyä kanavalla”.

Lisätiedot

alkoholi

14 %

alkon-valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

alue

DO Manchuela

hapot

5,7 g/l

maa

Espanja

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Bobal

sokeri

1,2 g/l

tuottaja