Kuvaus
Don Cande Cinsault tulee pieneltä tarhalta Chilen viileässä Itata-laaksossa, joka on yksi alkuperäisistä viinintuotantoalueista Chilessä. Tarhat on kastelemattomia ja köynnökset yli 70-vuotiata.
Viinit Itatassa ovat viileän alueen ja köyhän maaperän tuotoksia; maultaan kevyempiä, tyylikkäitä sekä hienotunteisia. Cinsault-lajikkeella on täällä pitkät perinteet ja ”Don Cande”, joka viljelee Bularco-nimistä tarhaa, on tunnettu hahmo alueella. Alueen viinit myytiin pitkään ison teollisuuden täyttöviineiksi, mutta nykyään Chilestä löytyy uuden sukupolven viinintekijöitä, jotka etsivät sopivia paikkoja laadukkaan viinin valmistukseen. He haluavat pelastaa ja kunnioittaa Chilen vanhoja köynnöskantoja sekä Chilen viinintuotantoperinteitä, ja ovat nostamassa aluetta uuteen kukoistukseen ja pelastamassa vanhoja tarhoja tuholta. Viña Koylen viinintekijä Cristobal Undurraga sai tarhalla vieraillessaan inspiraation tehdä tämä viini.
Viini nautitaaan perinteisesti paikallisen mausteisen possunlihamakkaran kanssa ja se soveltuu hyvin hieman mausteisen ruoan kanssa ja on erinomainen joulupöydässä. Viini saa hieman selkärankaa siitä, että se käy rankojen kanssa. Tämä tuo ryhtiä viiniin jonka sen hedelmäisyys mukavasti tasapainoittaa.
Tämän viinin kokonaistuotanto vuosikerralla on noin 15 000 pulloa josta Alko myy noin 1/3.