Dr. Thanisch Riesling Kabinett

Lieserer Niederberg Heldenin ja Bernkastel Kueser Kardinalsbergin tarhoilta poimitut rypäleet valikoidaan tarkoin optimaalisen kypsyyden mukaan, palsta kerrallaan, köynnös kerrallaan useaan otteeseen palstalla kun rypäleet kypsyvät eri tahtiin. Kevyen puristamisen jälkeen 24 tunnin maseraatio. Vain kevyt puristus ja viinin alkoholikäyminen käynnistyy viileässä ilman lisättyjä hiivoja tai entsyymejä. Käyminen on hidasta ja tapahtuu täysin ”viinin ehdoilla” n. 4-5 kuukauden ajan. Hidas käyminen viileässä ilman manipulaatioita tuo viiniin ulottuvuutta ja luonnollisen happokkuusrakenteen.

Kategoria: Avainsana:
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Tuoksussa kypsien punaisten omenoiden aromeja sekä trooppista hedelmäisyyttä. Taustalla sitruksen ja keltaisen kiivin raikkautta ja merkittävä mineraalisuus sekä erinomaisesti integroitunut hapokkuus.

Ruokasuositus: Tämä viini sopii erinomaisesti hienovaraisemmin maustettujen ruokien kanssa. Intialaisten mausteiden sekä risottojen kanssa sopiva viini on myös kermaisten äyriäisruokien hyvä kumppani. Omistaja Barbara Rundquist-Müllerin lempiviini graavilohen kanssa.

Viini on Kabinett-luokiteltu ja sokeria on melko runsaasti. Makeutta tasapainottaa korkea hapokkuus.

Lisätiedot

alkoholi

10 %

alue

Mosel Kabinett

hapot

6,8 g/l

maa

Saksa

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Riesling

sokeri

69,7 g/l

tuottaja

alkonro

alkon-valikoimassa

Kyllä

makuprofiili

Vivahteikas & ryhdikäs