Dr. H. Thanisch Berncasteler Doctor Riesling Grosses Gewächs 2016

Legendaarinen ja yksi Saksan arvostetuimmista viinitarhoista, Berncasteler Doctor tarha sijaitsee Bernkastel kylän takana. Tarha on jyrkässä etelä-lounaaseen viettävässä rinteessä ja maaperä on keskisyvää säänpieksemää kivikkoista savimaata, jossa liusketta. Köynnökset jopa 100 vuotiaita, jotka tuottavat täyteläisiä ja mausteisia viinejä. Tarhan optimaalinen sijainti takaa auringon valoa suurimman osan päivästä.

Kategoria: Avainsanat: , ,
Tulosta

Kuvaus

Tuoksussa selkeästi piikivistä mineraalisuutta. Erittäin moniulotteinen tuoksumaailma, jossa keltaisia kivihedelmiä kuten aprikoosi, persikka ja sitrusta. Täyteläinen, mutta vielä nuori ja jonkinverran sulkeutunut viini, joka jo kuitenkin lupaa upeaa potentiaalia ja ikääntymistä.

Käsinpoimitut ja tarkoin valitut rypäleet korjattiin eri puolilta tarhaa. Sato puristettiin erittäin kevyesti ennenkuin jätettiin 24 tunniksi maseroitumaan ennen hellävaraisesti tehtävää puristusta. Viini sai käydä ilman lisättyjä viljeltyjä hiivoja tai entsyymejä neljästä viiteen kuukauteen. Käymisen jälkeen viini sai kypsyä useita kuukausia sakan kanssa saavuttaakseen  pitkäikäisyyttä ja kompleksisuutta.

Upea viini merenelävien tai vasikanlihan kanssa tarjottavaksi. Osteriviini!

Wine Advocate 92+ Points

Lisätiedot

alkoholi

12 %

alue

Mosel

hapot

5,7 g/l

maa

Saksa

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Riesling

sokeri

4,6 g/l

tuottaja