Doña Leo de Altolandon

16,95 

Altolandon Doña Leo on nimetty tilan entisen omistajan mukaan. Rypäleet ovat kasvaneet yli 1000 metrin korkeudessa köyhässä, kalkkipitoisessa maaperässä. Mannermainen ilmasto tuottaa kuumuutta, suuria lämpötilaeroja sekä kylmiä talvia. Välimeren läheisyys tuntuu kosteina tuulina jotka tasapainoittavat kesäpäivien kuumuutta. Nämä erot vaikuttavat rypäleiden hitaaseen kypsymiseen. Moscatel-lajike korjataan käsin enintään 12 kg laatikoissa, ja mehu käy viiniksi villihiivojen avulla terästankeissa mahdollisimman viileässä ja hitaasti. Viini kypsyy sakan kanssa noin viisi kuukautta. Viiniä ei ole stabiloitu eikä suodatettu eikä viiniin ole lisätty sulfiitteja. Ei tammitynnyrikypsytystä.

 

 

Kategoria: Avainsanat: , , ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Doña Leo on aromikas, kuiva viini valmistettu 100% Muscat Petit Grains -lajikkeesta. Viinin tuoksu on runsas, pehmeä ja floraali. Maistaessa melkein yllättyy koska viini on kuiva, raikas ja jopa intensiivisen mineraalinen sekä rakenteikas. Jälkimaku on yrttinen ja miellyttävän bitterinen.

Ruokasuositus: Siipikarja ja valkoinen liha, erityisesti vasikanliha. Sopii erinomaisesti kermaisten äyriäisruokien ja runsaiden itämaisten ruokien kanssa. Kastike saa olla hieman kermainen.

 

Lisätiedot

alkoholi

13 %

alue

DO Manchuela

hapot

6,65 g/l

alkon-valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

maa

Espanja

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Muscat Petit Grains

sokeri

1,5 g/l

tuottaja

alkonro

makuprofiili

Vivahteikas & ryhdikäs