Cartagena Riesling

Voimanainen ja viinintekijä Mariluz Marin perusti viiniviljelmänsä San Antonioon Lo Abarcaan 1990-luvun lopulla vastoin yleistä mielipidettä. Marilu oli viettänyt lapsuutensa kesät alueella ja hänen muistoissaan hedelmät ja vihannekset siellä maistuivat erityisen herkullisilta. Alun haasteiden ja etsikkovuosien jälkeen viininteko on tasapainottunut, vaikka suurimpina haasteina ovat yhä edelleen halla, tuuli ja botrytis. Marilun poika Felipe seuraa äitiään viinitekijänä. Hänellä on viinikokemusta myös Sonomasta ja Marlboroughsta.

Kategoria: Avainsanat: ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Platinaa Decanter World Wine Awardsissa. Paras chileläinen valkoviini! 97 pistettä nyt jakelussa olevalle vuosikerralle 2020. Top 5-sijoitus katergoriassa: Kuiva Riesling/Koko maailma.

Cartagena Riesling on nuorena nautittava, hauska viini aperitiiviksi, cevichen tai tuoreiden äyriäisten seuraan. Erityisen hyvin se sopii Thai Curryn kanssa nautittavaksi. Cartagena on chileläisen Casa Marinin mutkaton ja laadukas viiniperhe. Viileässä ilmastossa lähellä Tyyntä valtamerta sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista rypäleistä saadaan erityisen maukkaita viinejä.

 

Lisätiedot

alkoholi

12,5 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

San Antonio

hapot

7,2 g/l

maa

Chile

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Riesling

sokeri

7 g/l

tuottaja

makuprofiili

Pirteä & hedelmäinen