Can Sumoi La Rosa

22,45 

Penedèksen alueen laatukuohuviinitalo Raventós i Blancin uusi projekti, Can Sumoi- alkuviinit.

Eteläosa (Paix Penedès) on tunnettu stilliviineistään, ja sieltä, runsaan puolen tunnin ajomatkan päästä löytyy myös Raventósin kuohumattomat viinit tuottava, jo 1645 perustettu Can Sumoin viinitila.  600 metrin korkeudessa sijaitsevalla tilalla ja viinitarhoilla Raventósit viljelevät 20 hehtaaria alkuperäisläjikkeita (Xarel-lo, Sumoll, Garnatxa).

Aiemmin kuohumattomat viinit tehtiin Raventósin tilan kellareissa, mutta tänä päivänä nämä minimisulfiiteilla valmistetut ja karaktääriltään puhtaat natuviinit syntyvät luonnonmukaisesti viljellyilltä Can Sumoin tarhoilta alusta loppuun asti.

Kategoria: Avainsanat: , ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Can Sumoi Rosa on valloittava roseeviini: kirkas, kuulas, eläväinen ja vastustamattoman maukas. Lasista lehahtaa melonia, greippiä, vadelmaa, karpaloa, ruusua sekä merellistä fiilistä. Mehevän hedelmäinen ja kepeä mutta silti intensiivinen maku on puhdas ja virkistävän suolainen. Kiva raparperin fiilis jää pyörimään kielelle. Hyvällä tapaa mutkaton kokonaisuus, jossa on pitkä ja linjakas, aavistuksen bitterinen jälkimaku.

Vinous June 2021- La Rosa 2020 91 points; Vinography June 2021, La Rosa 2020 9/10 points.

Lisätiedot

alkoholi

11 %

alkonro

alue

Penedes

hapot

5,3 g/l

maa

Espanja

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Parellada, Xarel-lo, Sumoll

sokeri

0,5 g/l

tuottaja