Bava Barolo di Castiglione Falletto 2011

47,65 

Tummanpunaisessa viinissä löytyy mausteisuutta, orvokkia, tummaa kaakaota ja tryffeliä. Hienot tanniinit pehmenee yhä iän myötä ja viini säilyy hyvin vielä n. 10 vuotta pullossa.

Kategoria: Avainsanat: ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Tämä viini on yleensä se, joka kerätään viimeisenä kun rypäleet ovat hyvin kypsyneet ja tanniinit pehmeämmät. Maseraatio 15 päivää tynnyreissä. Viini siirretään 50 hl tynnyreihin sekä osittain vanhoihin barrique-tynnyreihin joissa se saa levätä kolme vuotta. Viinissä aistii mausteisuutta, orvokkia, kaakaota ja tryffeliä. Erittäin tasapainoinen ja miellyttävä. Klassinen riistaviini sekä laadukkaiden liharuokien seuraksi sopiva laadukkaan ruokapöydän sankari ”We want our Barolo to express the true soul of Nebbiolo without being influenced by more or less modern trends of schools of thought. Our Barolo simply wants to taste like Barolo from Castglione Falletto. Period!” Roberto Bava

Castiglione de Falletto on maantieteellisesti, mutta myös maaperän ja Nebbiolo-rypäleen takia Barolo-tuotannon sydän. Bava antaa valkoisen kalkkikivimaaperän ja Nebbiolo-rypäleen loistaa, eikä tähän haluta modernien tuotantomenetelmien vaikuttavan viiniin. Tämän Barolon pitää maistua Barololta joka tulee Castiglione de Fallettosta, eikä miltään muulta!

Lisätiedot

alkoholi

14 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

DOCG Barolo Castiglione de Falletto

maa

Italia

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Nebbiolo

sokeri

0,6 g/l

tuottaja

makuprofiili

Roteva & voimakas