Antiche Terre Valpolicella Ripasso DOC

12,15 

Hedelmäinen, runsas tuoksu jossa tyypilinen hapankirsikan aromi. Maku on täyteläinen, pehmeä ja samettinen. Pehmeät tanniinit ja ryhdikäs hapokkuus.

Kategoria:
Tulosta

Kuvaus

Ruokasuositus: Grillatut liharuoat, haudutetut pataruoat, kovat juustot ja joulupöydän herkut.

Valmistus: Sadonkorjuun jälkeen käyminen n. 8 päivän ajan max +25 asteessa. Viini erotetaan sakasta ja kuorista ja säilytetään terästankeissa kunnes joulu-tammikuussa viini pumpataan Amarone- viinin sakan ja kuoren päälle. Käynnistyy toinen käyminen ”Ripasso”. Tämän prosessin aikana on tärkeä välttää hapettuminen sekä liiallinen rustiikkisuus ja valvoa että käyminen on tasaista mm. lämpötilakontrollin avulla. Toisen käymisen päätyttyä viini separoidaan kuorista ja kypsytetään pienissä tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan.

Lisätiedot

alkoholi

13,5 %

alkon-valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

alue

Ripasso della Valpolicella DOC

hapot

5,7 g/l

maa

Italia

rypale

Corvina Veronese 50%, Rondinella 45%, Molinara 5%

sokeri

5 g/l

tuottaja

winettonro