Kuvaus
Ruokasuositus: Pitkään kypsytetyt ja haudutetut liharuoat. kovat juustot, joulupöytä ja riistaruoat
Valmistus: Rypäleet korjataan perheen omilta luomutarhoilta Valpantenan laaksossa. Sadonkorjuun jälkeen käyminen n. 8 päivän ajan max +25 asteessa. Viini erotetaan sakasta ja kuorista ja säilytetään terästankeissa kunnes joulu-tammikuussa viini pumpataan Amarone-viinin sakan ja kuoren päälle. Käynnistyy toinen käyminen, ”Ripasso”. Tämän prosessin aikana on tärkeä välttää hapettuminen sekä liiallinen rustiikkisuus ja valvoa että käyminen on tasaista mm. lämpötilakontrollin avulla. Toisen käymisen päätyttyä viini erotellaan kuorista ja kypsytetään pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kuukauden ajan sekä isoissa tammitynnyreissä 6-8 kuukauden ajan.