Antiche Terre Ripasso Mezzo Monte organico

18,98 

Intensiivinen, runsas, lievän mausteinen ja kirsikkainen tuoksu. Täyteläinen, samettisen runsas ja tasapainoinen maku, jonka selkärangan muodostaa Corvina-lajikkeelle ominainen hapokkuus.

Kategoria: Avainsana:
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Ruokasuositus: Pitkään kypsytetyt ja haudutetut liharuoat. kovat juustot, joulupöytä ja riistaruoat

Valmistus: Rypäleet korjataan perheen omilta luomutarhoilta Valpantenan laaksossa. Sadonkorjuun jälkeen käyminen n. 8 päivän ajan max +25 asteessa. Viini erotetaan sakasta ja kuorista ja säilytetään terästankeissa kunnes joulu-tammikuussa viini pumpataan Amarone-viinin sakan ja kuoren päälle. Käynnistyy toinen käyminen, ”Ripasso”. Tämän prosessin aikana on tärkeä välttää hapettuminen sekä liiallinen rustiikkisuus ja valvoa että käyminen on tasaista mm. lämpötilakontrollin avulla. Toisen käymisen päätyttyä viini erotellaan kuorista ja kypsytetään pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kuukauden ajan sekä isoissa tammitynnyreissä 6-8 kuukauden ajan.

Lisätiedot

alkoholi

15 %

alkon-valikoimassa

Kyllä

alkonro

alue

Ripasso della Valpolicella DOC

hapot

5,9 g/l

maa

Italia

rypale

Corvina, Rondinella, Corvinone

sokeri

7 g/l

tuottaja

winettonro