Kuvaus
Rypälekoostumus: 50% Syrah, 50% Garnacha & Cabernet Franc.
Syrah tulee savipitoisesta, kivisestä ja hiekkaisesta mineraalisesta maaperästä, Garnacha vanhoilta köynnöksiltä, jotka ovat n. 70-100 vuotisia. Maaperä on köyhä, savinen ja kivinen. Cabernet Francin maaperä on hiekansekainen savimaa.
Lopullisen sekoituksen jälkeen viini kypsyy 24 kuukautta ranskalaisissa 300 litran tammitynnyreissä. Cabernet Francin alkoholikäyminen tapahtuu keraamisissa amforoissa.
Kuvaus: Tuoksu on laaja ja kompleksinen, ensivaikutelma sulkeutunut mutta avautuu viinin saadessa hengittää. Viinin monikerroksisuus on merkittävää ja maussa aistii paahteisuutta, tammea, aromaattista yrttisyyttä, maamaisuutta. Viinissä on myös rakennetta tanniineista sekä tuottajan viineille tyypillistä mineraalista raikkautta. Pitkässä jälkimaussa balsamicon, lakritsan ja marjaisuuden vivahteita. Jälkimaku on myös hedelmäinen ja pitkän tyylikäs.
Ruokasuositus: Monimuotoinen viini haluaa rinnalleen laadukkaan liharuoan kuten tumma riista. Myös mausteinenkin liharuoka sekä laadukkaat leikkeleet.
92p Gilbert & Gaillard ”an unusual wine for spicy foods”.