Altolandon Red 2010

24,90 

Altolandonin lippulaivaviini heijastaa sadon parhaimmistoa ja lopulliseen sekoitukseen valitaan vain satovuoden parhaat viinit. Jokainen viini valmistetaan erikseen, jopa sama rypäle mutta eri maaperistä. Lopullinen sekoitus tapahtuu vasta ennen pullotusta. Viinin rypälekoostumus vaihtelee satovuosittain.

Kategoria: Avainsanat: , ,
OSTA ALKOSTA Tulosta

Kuvaus

Rypälekoostumus: 50% Syrah, 50% Garnacha & Cabernet Franc.

Syrah tulee savipitoisesta, kivisestä ja hiekkaisesta mineraalisesta maaperästä, Garnacha vanhoilta köynnöksiltä, jotka ovat n. 70-100 vuotisia. Maaperä on köyhä, savinen ja kivinen. Cabernet Francin maaperä on hiekansekainen savimaa.

Lopullisen sekoituksen jälkeen viini kypsyy 24  kuukautta ranskalaisissa 300 litran tammitynnyreissä. Cabernet Francin alkoholikäyminen tapahtuu keraamisissa amforoissa.

Kuvaus: Tuoksu on laaja ja kompleksinen, ensivaikutelma sulkeutunut mutta avautuu viinin saadessa hengittää. Viinin monikerroksisuus on merkittävää ja maussa aistii paahteisuutta, tammea, aromaattista yrttisyyttä, maamaisuutta. Viinissä on myös rakennetta tanniineista sekä tuottajan viineille tyypillistä mineraalista raikkautta. Pitkässä jälkimaussa balsamicon, lakritsan ja marjaisuuden vivahteita. Jälkimaku on myös hedelmäinen ja pitkän tyylikäs.

Ruokasuositus: Monimuotoinen viini haluaa rinnalleen laadukkaan liharuoan kuten tumma riista. Myös mausteinenkin liharuoka sekä laadukkaat leikkeleet.

92p Gilbert & Gaillard ”an unusual wine for spicy foods”.

 

Lisätiedot

alkoholi

14 %

alue

DO Manchuela

maa

Espanja

pakkauskoko

0,75 l

rypale

Syrah, Garnacha, Cabernet Franc

tuottaja

alkonro

makuprofiili

Roteva & voimakas