Fattoria Lavacchio

Wineworld Finland / Fattoria Lavacchio

Fattoria Lavacchio – artesaaniviinejä ja ruokatuotteita Chianti Rufinan sydämessä.

”Paikka, joka on täynnä perinteitä ja biologista monimuotoisuutta, perheemme tuottaa viiniä, oliiviöljyä, hedelmiä, vihanneksia, lihaa, tryffeleitä ja keramiikkaa”. Biodynaaminen tila pursuaa elämää ja luontoa kunnioittava elämäntyyli on toiminnan avainasemassa.

Tila on alunperin rakennettu vuonna 1700, jolloin Peruzzin perhe on rakentanut sen. Vuonna 1978 se siirtyi nykyisille omistajille, Lotteron veljeksille.

Kartano sijaitsee Montefiesolen kukkulan huipulla, 450 metriä merenpinnan yläpuolella, 18 kilometrin päässä Firenzestä. Kartanon puistossa on vuosisatoja vanha yli 250-vuotias Libanonin setri, joka on muodostunut maatilan symboliksi.

Chianti Rufinan alueen tiloista Lavacchion kartano on siirtynyt ensimmäisenä luomutuotannon pariin. He noudattavat filosofiaa, jota yritys on aina harjoittanut: yhdenmukaistamaan toimintaansa luonnon asettaman tasapainon kanssa.

He kuvailevat viinivalikoimaansa tulkinnaksi alueen eri ominaisuuksista joille yhteistä on korkea laatutaso, vahva persoonallisuus ja luonnonmukaisuus. Kaikki viinit on valmistettu luonnollisella käymisellä ilman hiivaa ja ne sisältävät keskimäärin kolmanneksen sallitusta sulfiittimäärästä.

Nykyinen viinivalikoima on peräisin perusteellisesta kokeilusta viinitarhassa ja viinitilalla, jonka ansiosta on voitu hyödyntää Sangiovese-piirteet parhaalla mahdollisella tavalla ja löytää monien istutettujen viiniköynnösten joukosta ne, jotka soveltuvat parhaiten alueen mikroilmastoon. Viinit heijastavat alueen luontoa, viinitarhojen ja vuosikertaominaisuuksia, ja niitä markkinoidaan vain vuosina, jolloin haluttu laatu saavutetaan.

Viinit Alkon valikoimassa

Pvm

3rd joulukuu 2020

Kategoria

Italia

Tags

biodynaaminen, luomu