Dr. H. Thanisch Erben Müller-Berggraef

Wineworld Finland / Dr. H. Thanisch Erben Müller-Berggraef

Viehättävässä Bernkastel-Kuenin kaupungissa, Moselin sydämessa sijaitseva Weingut Dr.H.Thanisch Erben Müller-Berggraef on yksi Moselin kuuluisimpia ja arvostetuimpia tuottajia. Yrityksen 350 vuoden toimintahistoria on vaikuttava. 13 hehtaaria parhaita Riesling -palstoja tuottaa palkittuja viinejä joista arvostetuin ja merkittävin on Bernkasteler Doctor. Muut tarhaomistukset ovat Bernkastler Grabenin, Bernkastler Layin, Bernkastler Badstuben, Brauneberger Juffer Sonnenuhrin, Graacher Himmelreichin ja Wehlener Sonnenuhrin tarhoilla.

Monilla viinitarhoilla kaltevuus on yli 60%. Käsityö on välttämätöntä ympäri vuoden. Jyrkkä rinteiden, maaperän ominaisuuksien ja ilmaston arvokas yhdistelmä tuo viiniköynnöksille parhaat mahdolliset kehityksen edellytykset. Luonnollinen ja välttämätön vuorovaikutus olosuhteiden ja viiniköynnösten välillä tuottaa jatkuvasti vaikuttavia ja ainutlaatuisia viinejä. Tuotannossa käytetään vain luonnonhiivoja ja parhaat viinit saavat syntyä rauhassa Bernkasteler Doctor -kellarissa hitaasti ja omalla vauhdillaan, kunnes ovat valmiita tulemaan markkinoille. Viinituotanto on pieni, mutta erittäin laadukas, ja myös vanhempia vuosikertoja pidetään asiakkaita varten. Thanischin viljelys- ja tuotantofilosofia on luonnonmukainen ja tarhoilla on siirrytty luomuviljelyyn. Tarhoista tulee virallisesti luomusertifioituja sitten kun viereiset, naapurituottajien tarhat saavat omat luomuprosessinsa päätökseen.

Suurin osa viinien viininvalmistuksesta tapahtuu edelleen perinteisessä, yli 350-vuotiaassa ”tohtoriosastossa”. Tämä kellari on kaivettu kiviseen maahan viinitarhan alle, missä vallitsee tasainen kosteus, ja jonka ympärivuotinen lämpötila on 8-9 asteinen. Kellari takaa ihanteelliset olosuhteet erityisten viinien kypsyttämiselle ja varastoimiselle. Kaikki Thanisch-viinit kypsyvät täällä perinteisissä vanhoissa Fuder-tynnyreissä.

Ympäristöystävälliset käytännöt tarkoittavat mm. sitä, että viinin valmistuksessa ei käytetä keinotekoisia entsyymejä, sorbiinihappoa (käytetään tavallisesti viinin vakiinnuttamiseen) eikä teollisia puhdistusaineita ja rikkidioksidin käyttö on mahdollisimman vähäistä. Tulokset tuottavat puhtaampia viinejä, jotka ilmaisevat ainutlaatuisia kasvuympäristöjä. Thanisch kiinnittää suurta huomiota maaperän ja viiniköynnösten hoitoon, tavoitteena alhaiset satomäärät ja sitä kautta mahdollisimman laadukkaat rypäleet.

Tuottajalle tärkeää on sadon fysiologinen kypsyys, joka on tärkeämpi kuin rypälepuristeen ominaispaino. Tässä on viinin laadun ydin, koska vain fysiologinen kypsyys takaa täysin kehittyneet ja kypsät aromit sekä makuaineet.

Ravintolavalikoima Vingruppenin sivuilla.

Pvm

28th joulukuu 2017

Kategoria

Saksa

Tags

Mosel, Riesling