Bodegas Valtravieso

Wineworld Finland / Bodegas Valtravieso

Bodegas Valtravieso – Ribera del Dueron modernin tyylin edelläkävijä

Ribera del Duero, Espanja

Valtravieso ei ole tyypillinen Ribera del Dueron viinivalmistaja. Omistaja Pablo González Betere on todennut, että Dueron viinien liiallinen täyteläisyys voi olla joskus jopa este viinin eleganssille ja juotavuudelle. Valtravieso sanoo olevansa hieman kokeellinen viinitila, joka käyttää innovatiivisia menettelyjä tuotannossaan sekä huolellisia viinivalmistustekniikoita, tynnyrien huolelista valintaa huomioimatta.

Viinintekijä Ricardo Velasco;

Viinitarhamme sijaitsevat yläosassa Riberaa, Valladolidin ja Pinel de Arriba:n alueella. Keskimääräinen sato on n 4000 kg / ha ja viinitarhoja meillä on n 50ha. Joidenkin viinien kohdalla ostamme viinirypäleet (30% tuotannosta) läheisiltä, samanmielisiltä viljelijöiltä. Emme kastele tarhoja ja viiniköynnökset viljellään Gobelet-Trellis-mentelmällä. Maaperä on kalkkipitoista ja köyhää, hyvin vettä läpäisevää. Tämä maaperä tuottaa viiniä, joka on raikkaampaa, mineraalisempää, hapokkaampaa ja hedelmäisempää verrattuna ”perinteiseen” Riberan alueen viiniin.

Poimimme oikeassa kohdassa kypsyyttä, eräkohtaisesti, viiniköynnös kerrallaan ja mielestämme tällä alueella Riberaa on paljon potentiaalia. Lähestymistapamme on sekä käytännöllinen ja innovatiivinen, ”emme ole ekologisia, vaan loogisia”. Olemme istuttaneet tarhamme tiheämmin kun mitä alueella on tapana ja olemme lisänneet merkittävästi tuotantoa ilman laadun heikentymistä. Tarhamme ovat Riberan korkeimmat, 920 m yli merenpinnan ja viinitarhamme hyötyvät matalammista kesälämpötiloista joka tarkoittaa että rypäleillä on pidempi kypsytysaika joka parantaa makua ja lisää hapokkuutta rypäleissä. Kun lämpötilaero päivän ja yön välillä on korkea, se edistää polyfenoleja ja on avain antioksidantteihin viinissä.

Ravintolavalikoimamme Vingruppenin sivuilla.

Pvm

28th joulukuu 2017

Kategoria

Espanja