Viinilehti Wine Awards Vuoden Samppanja-kilpailun finalisti Mailly Grand Cru Brut Réserve

Wineworld Finland / Ajankohtaista  / Viinilehti Wine Awards Vuoden Samppanja-kilpailun finalisti Mailly Grand Cru Brut Réserve

Viinilehti Wine Awards Vuoden Samppanja-kilpailun finalisti Mailly Grand Cru Brut Réserve

Viinilehden asiantuntijaraati on valinnut heidän mielestään Suomen parhaat Samppanjat. Finalistien joukossa komeille Mailly Grand Cru Brut Réserve.

Maillyn Grand Cru kylän pienen osuuskunnan tyylinäyte on valmistettu pääosin Pinot Noir-lajikkeesta (75%). Kylän perheet ovat samoja, jotka perustivat osuuskunnan yli 80-vuotta sitten ja se on tunnettu järkihintaisista huippu-samppanjoista joiden hinnan ja laadun suhde on erinomainen. Pitkä kypsytys omissa kalkkikellareissaan sekä jokaisen palstan erillinen vinifiointi on kaksi avainta laatuun muiden ohella.

”Kehittynyt ja tyylikäs tuoksu on paahteinen ja kermainen. Siitä voi erottaa myös kypsien omenoiden aromeja, samoin persikan ja aprikoosin piirteitä. Kevyehkö, kuiva maku on hienovarainen, tyylikäs ja monivivahteinen, nostaen välittömästi veden kielelle. Suutuntuma on pehmeä ja viini seuraa aromeiltaan tuoksua. Siitä voi erottaa myös toffeeta ja keksiä muistuttavia piirteitä. Kokonaisuus on pitkä, tyylikäs ja monivivahteinen.”

***** ”Tyylikäs huippuviini”, ”luonteikas ja autenttinen viini”, ”enemmän kuin hintansa arvoinen”