Spierille eettisen palkinnon kategoriavoitto Green business awards 2022 tapahtumassa

Wineworld Finland / Ajankohtaista  / Spierille eettisen palkinnon kategoriavoitto Green business awards 2022 tapahtumassa
Spier tree preneurs

Spierille eettisen palkinnon kategoriavoitto Green business awards 2022 tapahtumassa

29.11.2022

Spier Wine Farm voitti eettisen palkinnon Drinks Business Green Awards 2022 -tapahtumassa Lontoossa t pidetyssä seremoniassa.

Tämä erikoispalkinto myönnetään yritykselle, joka on sitoutunut parantamaan ja hyödyttämään ympäröiviä yhteisöjä ja noudattaa parhaita eettisiä käytäntöjä päivittäisessä toiminnassaan.

Ethical Award -palkinto on tunnustus Spierin kokonaisvaltaiselle työlle varmistaa työntekijöiden oikeudenmukainen ja vastuullinen kohtelu koko toimitusketjussaan. Nämä ponnistelut – sekä johtavien paikallisten ja kansainvälisten eettisten sertifikaattien noudattaminen – ovat osa Spier Growing for Good -ohjelmaa: joukko aloitteita, jotka antavat yhteisöille mahdollisuuden luoda myönteistä sosiaalista ja ympäristöllistä muutosta.

Viiniköynnösten hoito. Ihmisistä huolehtiminen

Vuonna 2004 Spieristä tuli yksi ensimmäisistä viinitiloista Etelä-Afrikassa, jolle myönnettiin WIETA (Wine and Agricultural Ethical Trading Association) sertifikaatti sekä Wietan paras riskiluokitus – A – perustuen WIETA:n käytännesääntöihin. NÄmä kattavat työntekijöiden työolot, asumisen, työsuhteen sekä terveyden ja turvallisuuden. WIETAn standardit ja vertailuarvot ovat linjassa Etelä-Afrikan työ- ja työterveys- ja turvallisuuslainsäädännön sekä Kansainvälisen työjärjestön yleissopimusten kanssa.

Vuonna 2021 Spier hankki rypäleitä 23 viljelijältä, jotka työllistävät 2 731 työntekijää. Lisäksi ostettiin valmista viiniä 26 kellarista, jotka työllistävät yli 10 000 henkilöä. Spier:n toimitusjohtaja,  Frans Smit sanoo: ”Koska Spier ostaa rypäleitä ja viiniä monilta toimittajilta, ymmärsimme, että meidän on katsottava omaa viinitarhaamme pidemmälle ja laajentaa katseemme koko toimitusketjuun”.

Vuonna 2017 Spier otti käyttöön järjestelmän varmistaakseen, että tavarantoimittajat saavat pääsyn WIETA-tarkastusraportteihinsa, allekirjoittivat Spierin toimittajien toimintasäännöt ja sitoutuivat jatkuvaan parantamiseen.

Smit sanoo: ”Kun yhteisesti on tunnistettu alueet, joilla tavarantoimittajat tarvitsevat tukea, vastuullisuustiimimme on antanut koulutusta ja muuta räätälöityä apua jatkuvasti varmistaakseen, että toimittajien eettinen asema paranee jatkuvasti.”

Spierin sosiaalisten vaatimustenmukaisuus- ja koulutusasiantuntijan suorittamat toimittajien auditoinnit paikan päällä koostuvat kattavasta arvioinnista, jossa käytetään tarkistuslistoja, sekä syvällisiä työntekijöiden haastatteluja. Yhdessä tuloksena on mielekäs, tarkka ja vivahteikas kuva toimittajan eettisestä asemasta ja työntekijöiden kokemista työoloista.

Viimeisimmän vuonna 2021 suoritetun auditoinnin jälkeen Spier sai korkeimman auditointiluokituksen (A) amfori BSCI -standardille, jonka on myöntänyt amfori – maailmanlaajuisen toimitusketjun sertifiointiasiantuntija, jonka pääkonttori on Brysselissä.

Tieto on valtaa

Koska sukupuoleen perustuva väkivalta (GBV) on yksi suurimmista Spierin toimitusketjun työntekijöiden ongelmista, viinitila on myös käynnistänyt koulutus- ja vaikutusmahdollisuuksien resurssien lisäämisen henkilöstön (sekä oman että 14 toimittajan – mukaan lukien 424 työntekijää) kouluttamiseksi ja voimaannuttamiseksi. Koulutetut sosiaalityöntekijät pitivät henkilökohtaisia monikielisiä istuntoja, tarjosivat koulutuksen jälkeen suosituksia GBV-uhreille ja auttoivat luomaan koulutusjulisteita joita on jaettu laajasti toimitusketjussa.

Spier on myös tarjonnut keskeistä tukea Stronger Togetherin Etelä-Afrikan ohjelmalle, joka auttaa maan maatalousyrityksiä tunnistamaan ja käsittelemään pakkotyön riskiä yrityksissään ja toimitusketjuissaan. Ohjelman tarjontaan on kuulunut pilottiarviointi, jonka avulla eteläafrikkalaiset tuottajat voivat tunnistaa pakkotyön ilmenemismuotoja, sekä koulutus- ja koulutusresurssit nykyaikaisesta orjuudesta ja ihmiskaupasta.

”Olemme iloisia, että pyrkimyksemme varmistaa oikeudenmukainen ja eettinen kohtelu kaikille toimitusketjumme työntekijöille on tunnustettu tällä kansainvälisellä palkinnolla”, Smit sanoo.

Tämä on toinen kerta, kun Spier on saanut tunnustuksen Drinks Business Green Awards -palkinnosta. Vuonna 2019 se voitti Biodiversity Award -palkinnon kunnianhimoisesta alkuperäislajien  uudelleenistutusohjelmastaan.

www.spier.co.za

https://www.spier.co.za/blog/sustainability

Spier viinit Alkon valikoimassa