Saksalainen Riesling. Moselista tottakai

Wineworld Finland / Ajankohtaista  / Saksalainen Riesling. Moselista tottakai

Saksalainen Riesling. Moselista tottakai

Maximilian Ferger, Dr H Thanisch, Erben Müller Burggraeffin sympaattinen viinintekijä, halusi ensin eläinlääkäriksi mutta ihastuttuaan viiniin harkitsi uudelleen. Meidän onneksemme

Mitä tehdä, kun 1600-luvulta lähtien viiniä tuottanut yritys kaipaa hieman uudistusta? Moselin jyrkkien rinteiden välissä taisi kuulua ”mein Gott!” kun Dr H.Thanisch, Erben-Müller Burgraeff legendaarisen Mosel-tuottajan silloinen omistaja, Barbara Rundquist, päätti että nyt haluamme uusiutua. Hän palkkasi 2009 viinintekijäksi ja viinitilan johtajaksi Max Ferger:n, yksi Saksan kirkkaimmista nuorista viininvalmistajista. Max toi tuotantoon ja tuotantotapoihin uutta energiaa ja on nostanut talon uudelle tasolle.

Vuonna 1636 perustettu historiallinen viinitalo omistaa 16 hehtaaria hienoimpia viinitarhoja Bernkastelissa Keski-Moselin sydämessä, jossa viiniköynnöksiä on kasvatettu Rooman ajoista lähtien, mukaan lukien kolmasosa legendaarisesta Berncasteler Doctor-viinitarhasta.

Talolla on vahva uskomus kestävään ja ekologiseen viininviljelyyn, jossa ei käytetä kemiallisia aineita hyönteisten tai rikkakasvien torjuntaan. Hyönteisten torjuntaan käytetään feromoneja (hormoni joka sekoittaa hyönteisten lisääntymiskyvyn mutta ei haittaa luontoa) Kemiallisia lannoitteita ei käytetä ja mahdollinen lannoitus tapahtuu mm kompostimassan avulla.

Ympäristöystävälliset käytännöt ulottuvat kellariin, jossa ei käytetä keinotekoisia entsyymejä, sorbiini happoa (käytetään yleensä viinin stabilointiin) tai teollisia puhdistusaineita. Rikkidioksidia käytetään vain vähän. Viinit käy luonnonhiivoilla eikä niitä stabiloida tai suodateta. Kypsyminen tapahtu perinteisissä 1000l fuster-tynnyreissä ja osa viineistä käy hitaasti ja pitkään Doctor-kellarissa.

Viinit ovat tyylikkäitä, hienovaraisia ja usein rajoitetusti saatavissa.

Dr Thanisch Riesling-viinin rypäleet tulevat Moselin alueelta. Tämä klassinen Feinherb-tyylinen viini on eloisan hedelmäinen. Sen puolikuiva maku on ryhdikäs ja puhdas ja makua tasapainoittaa sitruksinen hapokkuus. Viinilehti suosittelee viiniä Selkeämakuisten kalaruokien tai äyriäisruoat hapokkaiden kastikkeiden kera. Erinomainen rapuviini.

Dr Thanisch Riesling 2018

Saksa, Mosel QbA Mosel

Alko 900327 / 15,50€

Sokeria 14g/l hapot 6,1g/l

Viinilehti **** Löytö

Wine Enthusiast ”best buy”

Dr H. Thanich, Erben Müller-Burggraeff

kokonaistuotanto n 8000 ltk (9l) suurin osa viineistä on rajoitetusti saatavissa

Tutustu myös muihin talon viineihin Alkon tilausvalikoimassa