Saget La Perrière – matkalla Loiren varrella

Wineworld Finland / Ajankohtaista  / Saget La Perrière – matkalla Loiren varrella

Saget La Perrière – matkalla Loiren varrella

”Mikä kuvastaisi paremmin ranskalaista identiteettiä, kuin kuninkaiden joki Loire, sitä ympäröivät maisemat, sen viinialueet ja niiden synnyttämä elämäntyyli. Joki, joka kulkee maan yhdeltä laidalta toiselle, on ollut perheemme kotina jo yhdeksän sukupolven ajan. Kaikki sai alkunsa Pouilly sur Loiresta, josta parikymmentä vuotta sitten päätimme lähteä etsimään alueen muita aarteita. Matka vei meidät vuosien varrella joen molemmille rannoille tutustumaan paikallisiin viininviljelijöihin ja erilaisiin maaperiin. Haluamme nyt kutsua sinut mukaan matkallemme jakamaan kokemuksiamme yhdestä Ranskan parhaista viinialueista”

– Jean-Louis Saget

Perheprojekti

Sagetin perhe on viljellyt Sauvignon Blancia Pouilly sur Loiressa jo yhdeksän sukupolven ajan. Saget La Perrièreä poikiensa kanssa johtava Jean-Louis Saget päätti, että yrityksestä tehdään moderni viinitila, jota johtaa oma perhe ja joka erikoistuu Loiren alueen laatuviineihin. Hän halusi omistautua Loiren upeille viinitarhoille, niiden luonteikkaille viineille sekä toimia myös Loiren viinien lähettiläänä maailmalle.

Jean-Louis Saget tekikin La Perrièrestä perheyrityksen, josta pojat Arnaud ja Laurent ovat ottaneet hienosti kopin. Talo on kasvanut pikkuyrityksestä merkittäväksi maisoniksi ja tänä päivänä tilan viinit tunnetaankin korkeasta laadustaan sekä siitä, että niissä näkyy tekijöidensä kädenjälki. Työnjako perheessä on sellainen, että miehet hoitavat viiniasiat ja äiti, Marie-Claire keskittyy kahden hotellin pyörittämiseen. Hotellitarjonnallaan Sagetin perhe haluaa kutsua viininystävät Loiren sydämeen tutustumaan viineihin sekä elämään niiden ympärillä.

 Neljä eri tilaa, neljä erilaista viinityyliä

 Saget La Perrièren viinitiloja on Loiren neljällä alueella – Sancerressa, Pouillyssa, Anjoussa sekä Tourainessa. Viinitiloja on ostettu Loiren varrelta pikkuhiljaa vuosien myötä ja niitä kaikkia hoidetaan samojen periaatteiden mukaisesti. Kaikilla perheen viinitiloilla toimitaan kestävän kehityksen malliin, solmitaan vahvat siteet viljelijöihin ja ennen kaikkea halutaan jokaisen eri alueen maaperän ominaisuuksien tulevan esiin viineissä. Kaikilla Saget La Perrièren viinitarhoilla on kestävän kehityksen HVE3-sertifiointi.

Pinot Noirin ja Sauvignon Blancin mekka

Domaine La Perrière Sancerressa on Sagetin perheen kruununjalokivi, Pinot Noirin ja Sauvignon Blancin mekka. Paikka itsessään on historiallinen nähtävyys, jossa vierailee yli 40.000 kävijää vuosittain. Jos on La Perrière näkemisen arvoinen, ajaton ja myyttinen paikka, ovat kaikki talon viinit tunnettuja korkeasta laadustaan. Ne kulkevatkin maineeltaan käsi kädessä.

La Perrièren tarhojen maaperä on Sauvignon Blancille parhaiten sopivaa piikiveä sekä Pinot Noirille omiaan olevaa savista kalkkikiveä. Sauvignon Blanceista tulee aromeiltaan mineraalisia ja tyylikkään yrttisiä, ryhdikkäitä viinejä. Pinot Noiria käytetään puna- ja roseeviinin valmistukseen. Viininvalmistukseen on valjastettu vuosikymmenten tietotaito ja Saget’n kokemus Sauvignon Blanc- sekä Pinot Noir-lajikkeista onkin vertaansa vailla. La Perrièren viineissä yhdistyy tasapainoisuus, aromien runsaus sekä hienostuneisuus.

Viineistä hyvänä esimerkkinä toimivat Suomessakin myynnissä oleva La Petite Perrière-viiniperhe.

Valikoimaan on lisäksi tulossa La Perrière Sancerre sekä Château de la Mulonniére.

 

Viinit Alkossa:

La Petite Perrière Pinot Noir 2020, 12,98€ 936967

La Petite Perrière Sauvignon 2018, 11,99€ 593228

La Petite Perriére Rosé Pinot Noir 2019, 12,98€ 935447

Domaine de La Perrière - Tourisme Sancerre - Office de tourisme du Grand Sancerrois

Tilat:

Guy Saget

La Perrière

Domaine Saget

Domaine de Terres Blanches

Domaine des Grandes Esperances

Château de la Mulonnière

 

Hotellit:

www.leclos-saintmartin.com

www.panoramic-hotel.com