Rapukausi on täällä!

Wineworld Finland / Ajankohtaista  / Rapukausi on täällä!

Rapukausi on täällä!

Kauan odotettu kesän huipennus on vihdoin ovella. Jotkut odottavat rapukautta kun Joulua ja Juhannusta ja mikä sen tunnelmallisempaa kun perheen ja ystävien kanssa vietetty mukava ilta rapujen kanssa, iltojen hämärtyessä. Syömme rapuja usein ja paljon ja niistä pitävät koko perhe. Rapujuhlat on helppo järjestää ja ravut hankitaan budjetin mukaan; joko pakastettuna tai sitten kotimaista kasvatettua. Ravut on kokillekin helppoja, koska kaikki tarvittava on nostettu pöytään.

Jos syöt ravut alkuruokana, valmista sellainen pääruoka joka kypsyy itsekseen vaikka rapuja syödessä. Meillä se on usein ranskalainen sipulikeitto. Jos ravut syödään pääruokana tyhjään vatsaan, kannattaa varata vaikka aperitiivien kanssa jotain pientä suolaista.

Varaa rapupöydän ääreen roskikset mihin voi kipata ravunkuoret ja muista, että kuorista saa herkullisen rapukeiton. Klikkaa linkistä meidän ravuille sopivat viinit Alkon valikoimassa ja lisäsimme myös K-ruoka sivujen hyvät vinkit rapujuhliin.

Nauti rapujen kanssa oman maun mukaan valkoviini tai rosé-viini. Meidän suosikkimme on perinteinen Moselin Riesling tai raikas rosé.

Rapukausi jatkuu lokakuun loppuun saakka ja lämmin alkukesä takaa hyvän saaliin tänä vuonna!