Fondue on pitkän talven helppo herkku

Wineworld Finland / Ajankohtaista  / Fondue on pitkän talven helppo herkku

Fondue on pitkän talven helppo herkku

Kokeile ripassoa lihafonduen ja raikkaan salsa verden sekä puolukkamajoneesin kera

Fondue on pitkän talven helppo herkku, joka sopii ruokapöydän äärellä seurusteluun ystävien kanssa. Keskieurooppalaiseen tapaan lihapalat kypsennetään öljyssä.

Tarvitset hyvälaatuista paistia, esimerkiksi peuraa tai luomunautaa noin 150 grammaa per ruokailija. Tarjoa myös tuoreita sieniä, esimerkiksi siitakesieniä ja osterivinokkaita. Leikkaa liha ja sienet suupalan kokoisiksi siivuiksi.

Tee salsa verde tuoreista yrteistä, oliiviöljystä, sitruunamehusta ja kapriksista. Leikkaa muutama yrttipuntti, vaikkapa persiljaa, korianteria ja basilikaa, tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset ja pyöräytä kastikkeeksi. Italiassa kastikkeeseen kuuluu lisätä myös anjovisfile. Myös puolukkamajoneesi syntyy tehosekoittimella. Yhdistä pari teelusikallista pakastemarjoja valmiiseen majoneesiin ja aja tasaiseksi. Kuumenna oliiviöljy 190-asteiseksi fonduepadassa ja aseta tarjolle.

Ripasso sopii suomalaiseen ruokapöytään

Täyteläisten punaviinien ystäville Pohjois-Italian Valpolicellan viinialue tuottaa muhkeita amarone-viinejä ja herkullisen hedelmäisiä ripassoja.

Ripasso-menetelmä perustuu nokkelaan kierrätykseen.  Kun amarone syntyy käsin poimituista ja kuivatuista rypäleistä, ripasso tehdään ensin viiniksi tavalliseen tapaan ja käytetään uudelleen amaronen rypäleiden kanssa. Ripasso-viini onkin yhdistelmä raikasta hapokkuutta ja täyteläisyyttä. Nämä ominaisuudet tekevät siitä monipuolisen ja nautittavan ruokaviinin.

Se sopii pitkään hauduteltujen patojen, grillatun lihan, riistan, sienien ja kypsien juustojen kumppaniksi.

Antiche Terre Ripasso Mezzo Monte Valpolicella

Sancassanin perhe tekee viiniä Valpantenan laaksossa Pohjois-Italiassa. Yrityksen omat tarhat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä, ja vuonna 2015 rakennettu tuotantolaitos toimii aurinkoenergialla.  ”Ympäristön kunnioittaminen on keskeistä koko toiminnassamme”

 

 

Mezzo Monte Valpolicella on perhetilalla tehty laadukas luomuviini, jossa täyteläisyys, hapokkuus ja silkkiset tanniinit ovat erinomaisessa tasapainossa.

Mausta löytyy kypsien tummien marjojen kuten kirsikan, mutta myös puolukan ja karpalon vivahteita.

18,99/75 cl

Alko no: 930997

 

 

 

 

 

Teksti: Mika Niiniranta

Kuva: Susa Junnola