Etelä-Afrikassa syyskuu on kulttuuriperinnön juhla

Wineworld Finland / Ajankohtaista  / Etelä-Afrikassa syyskuu on kulttuuriperinnön juhla

Etelä-Afrikassa syyskuu on kulttuuriperinnön juhla

Etelä-Afrikassa syyskuussa vietetään kansallisen kulttuuriperinnön kuukautta (Heritage month).

Kuukauden aikana Etelä-Afrikkalaiset juhlivat kansakuntansa perinteitä ja kulttuuririkkautta. Varsinainen juhlapäivä on 24.9 jolloin Eteläafrikkalaiset juhlivat päivää kunnioittamalla monien Etelä-Afrikan väestön muodostavien kulttuurien kulttuuriperintöä ”.

Etelä-Afrikan kulttuuriperintö on rikas ja monipuolinen ja maata kutsutaan usein nimellä ”sateenkaari-valtio”,  koska se koostuu niin monista erilaisista kulttuureista ja uskonnoista. Etelä-Afrikan rajojen sisällä ovat zulu, Xhosa, Pedi, Tswana, Ndebele, Khoisan, hindut, muslimit ja afrikaanit. Kaikki nämä ihmiset kutsuvat Etelä-Afrikkaa kodiksi, ja siksi he muodostavat osan maan perintöä, identiteettiä ja kulttuuria. Maassa on mm 11 virallista kieltä ja jokaisella on oikeus sitä käyttää.

Ymmärrys siihen, että Etelä-Afrikka koostuu kaikista näistä erilaisista vaikutteista, on pohja oppimaan ja luomaan kunnioitusta toistensa kulttuureista. Tämä on osa parantumista, jonka demokratia on tuonut sen jälkeen, kun taustoja ja kulttuureja käytettiin aiemmin eteläafrikkalaisten jakamiseksi.

Vuonna 1692 toimintansa aloittanut Spier on Etelä-Afrikan vanhimpia ja palkituimpia viinitiloja. Spierin organisaatio korostaa myös taiteen merkitystä yhteiskunnassa ja on tunnettu eteläafrikkalaisen taiteen ja kulttuurin tukija. Yksi tärkeimmistä saavutuksistaan on alkuperäisen maatilan entisöinti uuteen kukoistukseen. Spier on ylpeä juuristaan ja on vahvasti mukana rakentamassa parempaa nykyistä Etelä-Afrikkaa kaikille väestönosille.

Viiniteollisuus ja viljely on tärkeä maataloustuote ja viininviljely on toiseksi suurin vienti-maataloustuote joka  työllistää n.300 000 henkilöä vuosittain. Noin 50% kokonaistuotannosta menee vientiin. Maailmanlaajuisesti Eteläafrikkalainen viinintuotanto on n 97 miljoonaa litraa sijalla 8. Maailman suurin viinintuottajamaa on Italia, n 500 milj litraa.

Lue lisää

https://www.sahistory.org.za/article/defining-culture-heritage-and-identity

Spier viinit Alkossa