Cinque Segni- kun viini ja taide kohtaavat

Wineworld Finland / Ajankohtaista  / Cinque Segni- kun viini ja taide kohtaavat

Cinque Segni- kun viini ja taide kohtaavat

Cinque Segni (suomeksi: viisi merkkiä) on tunnettu uniikeista ja ainutlaatuisista täysin Italiassa valmistetuista viinipulloista keraamisilla etiketeillä. Cinque Segni syntyi vuonna 2008 viiden ystävän intohimosta ja ideasta tuoda uutta loistoa viinitraditioon yhdistämällä kaksi arvostettua asiaa, joista Italia on kuuluisa: Viini ja taide.

Projektin inspiraation muistoksi, jokainen heistä on kaivertanut yhden viidestä merkistä viinitarhalleen muistuttamaan unelman yhdessä toteuttamisesta.

Numero viisi (Cinque) on heille merkityksellinen luku, ja tässä taustaa heidän 5 merkilleen:

  1. Aine.

Maaperä on oleellinen elementti, joka yhdistää viinitarhan ja keramiikan. Molemmat lähtöisin maaperästä muotoutuen hedelmäksi ja taiteeksi.

  1. Viinitarha

Muinaiset viinitarhat rivistöineen, joissa rypäleet kasvavat viinejämme varten. Viinien tuotanto alkanut etelä- Italian tarhoilta ja levinnyt Levatesta Ponenteen tarjoten laajan valikoiman eri lajikkeita.

  1. Neste

Viini on tuotteidemme ydin. Yhtä lailla kuin viini on juhlien syvin olemus ja jakamisen ilo, neste auttaa savea sekoittumaan ja muotoutumaan käsityöläisen käsissä taiteeksi.

  1. Taide

Innovatiiviset ja ainutlaatuiset tuotteet syntyvät luovuudesta yhdistyen taitavaan viinintekoperinteeseen.

  1. Aika

Vuodenaikojen rytmi, viininviljelyn ja -valmistuksen rituaalit, rypäleiden kypsymisen odotus ja kypsyminen pulloissa yhdistyen taitavaan käsityöläisen kokemukseen ja kärsivällisyyteen.

Kauniit keraamiset etiketit ovat saaneet inspiraation yrityksen kotiseudun keraamisesta taiteesta.  Campagnian rannikkokaupunkien, kauniin Amalfin rannikon keraamiikasta kuuluisat kylät kuten Vietri Sul Mare pursuaa keramiikkapajoja, jotka jatkavat alueen tuhansien vuosien keramiikkaperinteitä.

Cinque Segni kuuluu Fantini Groupiin, joka on keski- ja etelä-Italian johtavia viinintuottajia ja myy viinejä 87 maahan maailman ympäri. Heillä työskentelee 21 kansainvälistä kokemusta omaavaa viinintekijää.

Tutustu Alkon Cinque Segni- valikoimaan tästä.